Hannele Siltala

Toimin Raision seurakunnassa projektikoordinaattorina. Minulla on mm. opettajan ja työnohjaajan koulutus. Pyryillä ohjaan gospel-lattareita.


Olen ohjannut gospel-lattareita lähes kymmenen vuotta. Olen harrastanut liikuntaa eri muodoissa koko ikäni, lattaritanssit löysin vasta aikuisena. 


Ohjaustyössä minua motivoi eniten ihanat eri-ikäiset kävijät sekä meidän huippuihana kolmen naisen gospel-lattariohjaajatiimi, josta on tullut vuosien varrella ihana ystäväporukka.


Parasta ohjaamisessa on se, että meillä on mukana paljon uusia mutta myös sellaisia naisia, jotka ovat olleet mukana alusta saakka. Toivon, että tunneilla voisi välittyä liikkumisen iloa ja hyvää mieltä kaikille oli sitten ottamassa ensiaskeleita tanssin parissa tai harrastanut tanssimista jo pidempään. 


Lattareissa on hienoa se, että sitä pystyy eriyttämään. Vaikka pidämme liikkeet sellaisina, että kaikilla on mahdollisuus pysyä mukana, niin keskittymällä esimerkiksi hyvään tanssiasentoon, ristikkäisliikkeeseen sekä erilaisiin käsien liikkeisiin pidempään tanssineet saavat tosi hyvää harjoitusta. Minua kiinnostaakin löytää ja suunnitella entistä selkeämpiä sarjoja, joita voi tanssia eri tasoilla. Ja itse niska-hartia-vaivaisena pyrin sisällyttämään tanssiin ja kehonhuoltoon erityisesti sellaisia liikkeitä, jotka voisivat myös edistää niska-hartiaseudun verenkiertoa ja rentoutta. 


Gospel-lattareissa on kolme “sääntöä”: oma tyyli, paras tyyli; oma tahti, paras tahti sekä oma kroppa, paras kroppa. Lisäksi tunnin lopussa halaamme itseämme ja puhumme itsellemme kauniisti, kuten vaikka sanomalla ääneen “tanssin kauniisti, minä olen ihana”. Itsensä hyväksyminen ja arvostaminen vapauttaa tanssin ja liikkumisen iloon omaa kehoaan kuunnellen ja arvostaen. Toivon, että tunnilla jokainen voisi kokea tätä omakohtaisesti.