Marika Hillgrén

Saan olla paljosta kiitollinen Raision Pyryille. Raision Pyryjen kautta olen löytänyt oman unelma-ammattini. Aloitin seuran ohjaajana vuonna 1995, kun seurassa tarvittiin tanssinohjaajan sijaista yhdeksi kaudeksi ja se tie pitenikin kerralla koko elämän mittaiseksi. Ensin ohjasin tanssituntia lapsille, sitten lisäksi nuorille ja heidän tarpeestaan vielä perustin esiintymisryhmän, jonka kanssa muutama nuori kasvoi aikuiseksi ja moni ryhmäläinen kasvoi vielä ohjaajiksemmekin.


Oma ammatillinen polkuni jatkui aikuisiin ja ikääntyviin, ja luokanopettajan työt vaihtuivat aikuisten ammattiohjaajaksi sekä liikunnan ammattivalmentajaksi. Tällä hetkellä oman yritykseni valmennustöihini kuuluu ihmisen koko ikäkirjo alakoululaisista lähes 80 –vuotiaisiin ja aloittelijoista kilpaurheilijoihin; ohjaustunteja eri seuroissa, yrityksissä, kuntokeskuksissa, henkilökohtaista valmennusta ja pienryhmävalmennusta, koulutuksia ympäri Varsinais-Suomea LiikU ryn nimissä ja mahtuuhan sinne vielä oma kilpaurheilu-ura ja itseni jatkuva kehittäminen. Toimin nykyään seuran puheenjohtajana, joten oma Pyry-ura on hyvin kokonaisvaltainen.


Minulla on tarve ilmaista itseäni ja nähdä kätteni työ joko koreografian heräämisenä eloon tai ihmisen hyvinvoinnin parantumisena. Olen tehnyt koreografioita tapahtumiin ja musikaaleihin, joissa olen näytellyt ja tanssinut myös itse. 


Toivon, että tänä syksynäkin onnistun liikuttamaan niin fyysisesti kuin henkisestikin jokaista tunnilla kävijää, jollain erityisellä tavalla –näkyi se sitten motivoitumisena, vapautumisena, hengästymisenä, punaisina poskina, hymynä, keskittyneisyytenä tai tiedollisena oppimisena. Toivon myös, että minulle olisi entistä helpompi tulla juttelemaan ja lähestyä mieltä askarruttavissa asioissa. Näiden vuosien aikana olen iste oppinut itse olemaan armollisempi sekä itselleni että ohjattavilleni, kuitenkaan menettämättä sitä minulle tunnusomaista tiukkaa ja vaativaa otetta aina huumorilla höystettynä.